آشفتگی ریاضی ، ترس و اضطرابی است که افراد هنگام مواجهه با مسائل ریاضی تجربه می کنند. این وضعیت در بین دانش آموزان و بزرگسالان به طور یکسان رایج است و می تواند به طور قابل توجهی بر اعتماد به نفس و عملکرد آنها تأثیر بگذارد. علل اضطراب ریاضی می تواند شامل تجربیات منفی گذشته، فشار دیگران و عدم درک باشد. دانشآموزانی که با آشفتگی ریاضی دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند نکاتی مانند تمرین منظم (حتی در دورههای کوتاه)، تقسیم مسائل به بخشهای کوچکتر، برخورد با مسائل با نگرش مثبت، و کمک گرفتن از آموزگاران یا مدرسان را دنبال کنند. علاوه بر این، پرداختن به دلایل اصلی اضطراب ریاضی از طریق درمان یا مشاوره می تواند مفید باشد. با تمرین و حمایت مداوم، افراد می توانند بر اضطراب ریاضی غلبه کنند و مهارت های ریاضی و اعتماد به نفس خود را بهبود بخشند.
اصطلاح "اضطراب ریاضی" نگرانی یا ترس در مورد انجام محاسبات ریاضی را توصیف می کند. یک فرد مبتلا به اضطراب ریاضی ممکن است از فکر کار با اعداد وحشت زده شود و فکر کردن را سخت تر کند.
محققان بر این باورند که در افراد مبتلا به اضطراب ریاضی، ترس از انجام ریاضی بر حافظه فعال (کاری) غلبه می کند. این بخشی از مغز است که مقدار کمی از اطلاعات مورد نیاز شخص را در حین انجام یک کار در خود نگه می دارد.
هنگامی که یک فرد نمی تواند از حافظه فعال خود همانطور که می تواند استفاده کند، انجام محاسبات در ذهن او دشوار می شود. این ممکن است منجر به این تصور غلط شود که آنها در ریاضی بد هستند و اضطراب آنها را تقویت می کند. با این حال، راه هایی برای درمان آن وجود دارد.
به خواندن ادامه دهید تا درباره اضطراب ریاضی، از جمله علائم، علل و درمان بیشتر بدانید.
سایر علائم اضطراب ریاضی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
علاوه بر این، بزرگسالان مبتلا به اضطراب ریاضی کمتر به علاقه یا موفقیت در مشاغل مرتبط با ریاضیات علاقه دارند. اینها شامل رشته های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات است.
اختلال یادگیری ریاضی یک ناتوانی یادگیری است که باعث ایجاد مشکل قابل توجه و مداوم در درک اعداد می شود. این وضعیتی است که بر نحوه تفکر و یادگیری افراد در طول زندگی تأثیر می گذارد.
برخی از علائمی که ممکن است یک فرد دچار اختلال یادگیری ریاضی باشد عبارتند از:
اگرچه اختلال یادگیری می تواند باعث اضطراب ریاضی شود، اما این دو متمایز هستند. همه افراد مبتلا به اضطراب ریاضی دچار اختلال حساب نمی شوند، حتی اگر فرد مبتلا به اضطراب ریاضی در انجام آن مشکل داشته باشد.
از آنجایی که اضطراب ریاضی می تواند بر یادگیری تأثیر منفی بگذارد و بر حرفه فرد تأثیر بگذارد، شناسایی آن در اسرع وقت مفید است.
با این حال، فهرستی از منبع قابل اعتماد در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم، ویرایش متن (DSM-5-TR) به عنوان یک وضعیت جداگانه ندارد. بنابراین، افرادی که فقط در موقعیتهای مرتبط با ریاضیات اضطراب را تجربه میکنند، ممکن است معیارهای هیچ اختلال اضطرابی خاصی را نداشته باشند.
در عوض، پزشک ممکن است بررسی کند که آیا یک فرد معیارهای اختلال اضطراب فراگیر یا اختلال اضطراب اجتماعی را دارد یا خیر. از طرف دیگر، ممکن است افراد بخواهند بدون رفتن به این مسیر به دنبال پشتیبانی باشند.
برای کمک گرفتن از اضطراب ریاضی، فرد نیازی به تشخیص رسمی سلامت روان ندارد. یک پزشک ممکن است بتواند درمانگران یا روانشناسان کودک را توصیه کند که می توانند درمان را ارائه دهند. آنها همچنین می توانند گزینه های کم هزینه را در صورت عدم مقرون به صرفه بودن پیشنهاد دهند.
اگر فردی ممکن است اختلال یادگیری ریاضی داشته باشد، پزشک ممکن است او را برای ارزیابی ارجاع دهد.
درمان اضطراب ریاضی ممکن است شامل ترکیبی از درمان و حمایت معلمان و اعضای خانواده باشد.
راهبردهایی که پزشک یا متخصص سلامت روان ممکن است پیشنهاد کند عبارتند از:
زمانیکه یک فرد درمان اضطراب را دریافت می کند، استفاده از استراتژی های مدیریتی برای مقابله با علائم مداوم می تواند کمک کند. این تکنیک ها می تواند شامل موارد زیر باشد:
اضطراب ریاضی یک تجربه منبع قابل اعتماد (Trusted Source experience) رایج است. این باعث می شود که فرد در مورد حل مسائل ریاضی احساس نگرانی یا وحشت کند، که فکر کردن را سخت تر می کند. این منجر به چرخه ای از اعتماد به نفس پایین و اضطراب می شود که می تواند بر عملکرد مدرسه یا کار تأثیر بگذارد.
با این حال، بسیاری از درمان های اضطراب نیز ممکن است به طور کلی به اضطراب ریاضی کمک کنند. افراد همچنین می توانند از پزشک در مورد CBT یا مواجهه درمانی بپرسند. برای کودکان، تغییرات در کلاس درس یا در خانه نیز ممکن است مفید باشد.
مرینات تنفسی، نوشتن نگرانیها و تمرین ریاضی در محیطی دلگرمکننده و کم فشار ممکن است به فرد کمک کند تا اضطراب خود را مدیریت کند.